Digitale Wegenlegger

Digitale Wegenlegger

Met de digitale wegenlegger kunnen gemeenten op een eenvoudige manier de wettelijk verplichte kenmerken van het wegennet vastleggen in een digitaal systeem. Zo is meteen duidelijk wie bijvoorbeeld verantwoordelijk is voor het onderhoud van een specifiek wegvak. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface komt er geen GIS-specialist meer aan te pas om de ligging van de wegen op de kaart te beheren.

Irias Informatiemanagement heeft samen met Bonotraffics de digitale wegenlegger geintroduceerd bij de Gemeente Lochem. Bonotraffics heeft de wegenlegger up-to-date gebracht. Dankzij de digitale wegenlegger is deze nu makkelijker up-to-date te houden en eenvoudig te raadplegen door gemeenteambtenaren.

Wegenlegger eenvoudig digitalizeren
Wegenlegger eenvoudig digitalizeren

Waarom

Volgens de wegenwet is elke gemeente verplicht om een wegenlegger bij te houden. In het verleden werden hier dikke boekwerken gebruikt. Na de fusie tussen de gemeente Gorssel en de gemeente Lochem in 2005 diende de wegenlegger van beide gemeentes samengevoegd te worden tot één enkele wegenlegger voor de nieuwe gemeente. Een mooie kans om de beide wegenleggers up-to-date te brengen, en samen te brengen in een digitale omgeving.
Een wegenlegger uit het verleden
Een wegenlegger uit het verleden