Software

Software: op maat voor u

We combineren standaard software-pakketten met bewezen open source-systemen en onze zelfontwikkelde, herbruikbare componenten. Uw organisatie is ons startpunt voor de ontwikkeling van het informatiesysteem.

Proven technology

Irias ontwikkelt software voor het verzamelen, valideren, koppelen, opslaan en het visualiseren van data. Stabiliteit en snelheid zijn voor ons basisvereisten voor software. We maken daarom gebruik van gerenommeerde softwareplatformen en -pakketten zoals Tableau, Amazon Redshift, Postgres/Postgis, AngularJS, Openlayers 3.0, Go, en Java. Dit combineren we met standaard-componenten die we zelf hebben ontwikkeld.

Minder is meer

Onze ervaren software engineers hebben brede kennis van en ervaring met allerhande softwaretools en -platformen. Toch beperken wij ons voor de ontwikkeling van onze eigen producten tot de inzet van een beperkt aantal tools. De redenen hiervoor zijn eenvoudig: zelfs de beste tools hebben naast sterke kanten ook mindere kanten. Ervaring maakt het mogelijk juist deze sterke kanten te gebruiken en mindere op een andere manier op te lossen. Van ons mag u dan ook nooit het excuus horen dat de software niet werkt vanwege een bug in de onderliggende tool.

GIS binnen handbereik

Irias zorgt ervoor dat GIS-oplossingen (Geo-IT-systemen) voor nagenoeg elke organisatie binnen handbereik zijn. Waar eerder geografische functionaliteit tot het exclusieve domein behoorde van de GIS-medewerker, kan iedereen nu met onze systemen geografisch analyses uitvoeren, prachtige visualisaties maken en zelfs kaarten ontwikkelen. Aan de basis van de geografische analyses en visualisaties van Irias staat vaak het softwarepakket Tableau. Dit systeem wordt wereldwijd beschouwd als een van de beste business intelligence en analysesoftware. Het pakket voorziet al in een basis geografische visualisatie. Irias heeft de geografische mogelijkheden verder gebracht door bijvoorbeeld de ontwikkeling van de standaardcomponent TableauHelper. Een ander voorbeeld is het intekenen van wandelroutes en voorzien van content door vrijwilligers in het routebelevingsproject: mensen die vaak niet zoveel hebben met computers kunnen hiermee toch prachtige wandelkaarten maken.

Hergebruik van data en softwarecomponenten

Bij alles wat Irias doet gaan we niet over een nacht ijs. Via ons eigen ontwikkelplatform kunnen we databestanden en softwarecomponenten eenvoudig hergebruiken. Voor u als gebruiker betekent dit dat u ervan verzekerd bent dat het systeem dat we voor uw bouwen, zich reeds heeft bewezen bij andere opdrachtgevers. Voor ons zorgt het ervoor dat we met minder handelingen alle systemen en datasets up-to-date houden.

Robuust opgebouwde software

Het plotseling uitvallen van uw computer, een update van uw besturingssysteem of elke andere onverwachte of afwijkende gebeurtenis. De software van Irias is er op voorbereid. Dit zorgt ervoor dat onze software robuust is en langdurig mee gaat. Wij kunnen onderdelen van het systeem updaten of aanpassen, zonder nadelige gevolgen voor het functioneren van het systeem. Bijvoorbeeld, onze GOVI-component verzamelt continu alle gegevens van bussen en treinen. Onze klanten en dus wij, kunnen het niet veroorloven dat er gaten in deze datastroom ontstaan. Vandaar dat deze component dubbel is uitgevoerd: bij een update van de een neemt de ander het tijdelijk over.

Eigen ontwikkelstraat

Doordat we gebruik maken van onze eigen ontwikkelstraat, kunnen we onze zelfontwikkelde componenten in meerdere systemen toepassen en gelijktijdig updaten. Elk systeem leveren we met een testomgeving, kwaliteitssysteem, versiemanagement en systeemmonitoring. Dat geeft u extra garantie op veilige, actuele en stabiele software.

Uitgelicht: Verkeersonderzoeken - Parkit

Rapportage in Parkit

Bonotraffics gebruikt Irias' parkit voor het geautomatiseerd plannen, uitvoeren, verwerken en presenteren van verschillende verkeersonderzoeken. Ondertussen maken meer dan 25 gemeentes al gebruik van parkit zoals Amsterdam-Nieuw-west, Zwolle, Ede. Lees meer