Expertise

Experts in spatial intelligence

Organisaties krijgen steeds sneller en steeds meer data tot hun beschikking. Afkomstig uit open databestanden, zoals NDOV en BAG, uitgevraagd bij gebruikers of aangeleverd door sensoren. Data is een bron van kennis, maar het analyseren ervan kan een tijdsintensieve en moeilijke taak zijn. Irias biedt daarvoor met spatial intelligence de oplossing. Hiermee kunt u optimaal gebruik maken van alle informatie die beschikbaar is.

De definitie van spatial intelligence

Organisaties die op een gerichte wijze data verzamelen, valideren en analyseren, kunnen die informatie benutten bij het nemen van besluiten. Spatial intelligence maakt dat niet alleen mogelijk, maar zorgt er ook voor dat alle data ruimtelijk inzichtelijk wordt. Dat kan geografisch in kaarten zijn, maar ook in grafieken en diagrammen.

De voordelen van spatial intelligence

De gebruiker van spatial intelligence hoeft geen data-specialist te zijn. Een inhoudsdeskundige, zoals een beleidsmedewerker, kan op basis van zijn vakkennis zelf analyses en vergelijkingen maken. Spatial intelligence-systemen van Irias zijn intuïtief in gebruik. Afwijkingen van wat ‘normaal’ is, zijn snel te monitoren. Maar vooral zorgt spatial intelligence ervoor dat het plezierig is om met data te werken.

Spatial intelligence in actie: Analyseren van OV-informatie in Ovit.

Kennisgedreven en praktijkgericht

De compagnons van Irias zijn universitair opgeleide IT’ers en hebben jarenlange praktijkervaring opgedaan in multidisciplinaire projecten. Daardoor kennen we het belang van het verzamelen, valideren, opslaan en integreren van data. Voor ons is dat echter nooit het doel op zich. We willen dat u continu de informatie beschikbaar heeft om de beste keuzes te maken en beslissingen te nemen.

Informatie geografisch inzichtelijk

Irias richt zich vooral op organisaties die informatie ruimtelijk inzichtelijk willen maken, zoals overheden en semi-overheden. Met onze spatial intelligence-systemen kan iedere gebruiker intuïtief analyses uitvoeren, op elke gewenste combinatie van variabelen. De software toont de combinatie van gegevens direct in een geografische kaart en grafieken.